Підтяжка грудей (мастопексія)

16.01.2022

Підтяжка грудей (мастопексія) в Медичному центрі РоміТаль

Підтяжка грудей (мастопексія)

Операція з підтяжки грудей або мастопексія відноситься до однієї з найбільш затребуваних у жінок процедур естетичної хірургії. До корекції, як правило, вдаються молоді матусі, шкірно-м'язовий каркас бюста яких після грудного вигодовування та вагітності втратив колишню пружність та тонус. Сучасна пластична хірургія дозволяє швидко вирішити цю проблему з мінімальним ризиком ускладнень і залишкових слідів.

Що це таке мастопексія?

Жіночі груди є шкірно-м'язовим каркасом, заповненим залозистою тканиною (молочною залозою). Від еластичності та форми цього каркаса залежить краса бюста. На жаль, з часом м'язи слабшають, і груди вже не можуть порадувати пружністю та привабливим виглядом. Сприяє цьому низка причин:

  • різке зниження ваги;
  • Вікові зміни в організмі, пов'язані із втратою тонусу тканин;
  • збільшення обсягу молочної залози в період вагітності;
  • Годування грудьми.

Виправити недоліки в короткі терміни може тільки пластична хірургія. Мастопексія - це різновид операції з корекції молочних залоз, мета якої - підняти сосково-ареолярну зону вгору, надати груди пружності та покращити її зовнішній вигляд. У процесі проведення операції коригуються лише м'язові тканини і не зачіпається сама заліза. Тому перейматися порушенням функціональності грудей не варто.

Показання та протипоказання

Проводити підтяжку грудей рекомендується за наявності таких факторів:

  • груди обвисли, втратили пружну форму;
  • опустилися соски нижче субмамарної складки (зона під грудьми);
  • виражена асиметрія погруддя;
  • ареолярна область помітно подовжилася;
  • шкіра грудей більше не еластична, помітно знижений її тонус.

Незважаючи на нескладність процедури, є і обмеження (протипоказання) для її проведення:

  • хронічні захворювання, період їхнього загострення;
  • цукровий діабет декомпенсований;
  • наявність маститів, всіляких запалень та пухлин грудей;
  • погана згортання крові;
  • венеричні хвороби;
  • після лактаційного періоду минуло менше 1 року.

Перед виконанням процедури обов'язково потрібна консультація та огляд лікаря

Методи (види)

Пластична підтяжка грудей може виконуватись декількома методами залежно від ступеня дефекту:

  1. Техніка розрізу навколо сосків або періареолярна пластика - передбачає коригуючий надріз за контуром ареол з подальшою круговою підтяжкою тканин. Надлишки шкіри видаляють, розріз зашивають. Така методика дуже популярна у Пацієнток завдяки абсолютній непомітності шва;
  2. Вертикальна мастопексія – розріз робиться у пріареолярній зоні і продовжується вертикально до складки під грудьми. Використовується для корекції середнього птозу молочних залоз. Після підтяжки залишиться невеликий рубець, який майже непомітний неозброєним поглядом;
  3. Т-подібна підтяжка грудей дозволяє вирішити дефекти на пізніх стадіях птозу. Складність операції полягає у виконанні "якорного" розрізу. Починається він по краю ареол, потім вертикально опускається вниз і вздовж субмамарної складки. Недолік процедури – суттєва довжина шва. Щоправда, деяка його частина буде прихована складкою під грудьми.

Процес проведення процедури

Перед операцією забороняється курити і приймати лікарські препарати без консультації з лікарем. Пацієнтці обов'язково здати невеликий перелік певних аналізів. За 12 годин до операції прийом їжі рекомендується обмежити: виключити переїдання та пити менше рідини.

Підтяжка грудей виконується в такому порядку:

  1. Наноситься розмітка подальшої корекції;
  2. Виконується загальна анестезія;
  3. Лікар робить розрізи у намічених місцях. Їхня кількість і довжина залежать від складності операції;
  4. Зайві, розтягнуті тканини віддаляються, щоб досягти гарної, підтягнутої форми грудей;
  5. Останній етап – накладка швів. Перейматися помітністю швів після операції не варто: вони через деякий час зникнуть. Найчастіше шви виконують нитками, що саморозсмоктуються, тому видаляти їх не потрібно.

Тривалість операції

Процедура підтяжки грудей не перевищує 3-х годин. Все залежить від ступеня дефекту та техніки виконання корекції. Наприклад, процедура усунення невеликих недоліків з одним розрізом триватиме близько 1,5 години. Можливе і поєднання кількох процедур (наприклад, установка імплантів), тоді процес може затягнутися.

Реабілітаційний період

Післяопераційний період протікає спокійно, практично безболісно, ​​тому в прийомі додаткових знеболювальних препаратів та тривалому знаходженні у Клініці немає потреби. Вже за тиждень Пацієнт зможе повернутися до роботи та активного життя.

Рекомендується в період реабілітації, особливо перші 30 днів, користуватися компресійною білизною. Тяжкі фізичні навантаження до повного загоєння швів протипоказані, як і різкі рухи.

При будь-яких нездужання, болях і поганому самопочутті слід звернутися до свого лікаря. Самостійно призначати лікування не потрібно.

Можливі ускладнення

Легкий дискомфорт після операції триватиме не більше ніж 7 днів. Протягом перших місяців можливий невеликий набряк та асиметрія. Згодом вони пройдуть, тканини повністю відновляться, повернеться колишня чутливість сосків. В середньому, через півроку від проведеної процедури не залишається і сліду, і Пацієнтка може насолоджуватися гарними грудьми.

Результат

Підтягнуті груди, підняті нагору соски порадують жінку протягом тривалого періоду. Розмір та форма зберігається.

Щоб бюст зберіг скориговану форму довше, остерігайтеся підвищених фізичних навантажень. Вагітність і гормональні збої теж можуть негативно позначитися на грудях, тому при перших змінах, появі будь-яких дискомфортних відчуттів варто проконсультуватися з фахівцем. Повторні процедури мастопексії рекомендується проводити в одній клініці, щоб уникнути можливих ускладнень.

Ціни

Вартість процедури залежить від складності операції. Отриманий результат після оперативного втручання у медичному центрі РоміТаль виправдає вкладені кошти на 200%. Орієнтовна вартість та передбачуваний обсяг роботи стануть відомими на першій консультації пластичним хірургом Клініки.